Perinteisesti tietovarastoa ja tietoalustaa rakennettaessa on tunnistettu prosessi erittäin hitaaksi. Puhuttiin usein useiden kuukausien työstä, kun muodostettiin uusia raportteja, jos lähdeaineistoa ei ollut tietovarastossa saatavilla. Tietojen lataustyö oli rankkaa käsityötä, kun tunnistettiin mistä lähteistä tietoa tuodaan tietovarastoon ja miten tieto muokataan yhteiseen muotoon.
Modernissa tietoalustassa kehitystä on lähdetty nopeuttamaan toteuttamalla tietovarastoon automatisaatiota hyödyntäen mallinnusta.
Modernilla tietoalustalla parempaan datakulttuuriin
Datakulttuuri on tietoarkkitehtuurin pohjana ja modernia tietoalustaa hyödyntämällä saadaan parannettua datakulttuuria. Moderni tietoalusta mahdollistaa yhdessä tekemisen datakulttuurin, jossa yhdistetään poikkitieteellisesti eri liiketoiminnan, data-ammattilaisten ja tekniikkaosaajien ammattitaitoja älykkäämmin ja tehokkaammin, kuin aikaisemmin. Päästään myös hyödyntämään tehokkaammin koneoppimista ja tekemään parempia päätöksiä, kun on olemassa tarkemmat datalähtöiset perustelut.
Vaatimuksena modernin data-alustan hyödyntämiseen on, että organisaation tulee poisoppia nykyisistä toimintamalleista ja lähteä rohkeasti kehittämään uudenlaista toimintamallia.
Sytyke-lehden toimitus ja artikkeleiden kirjoittajat tekivät hienoa työtä ja nostivat esille ajankohtaisia tiedon johtamiseen liittyviä aiheita, kuten: datan johtamisen kulttuuri, tiedonhallinnan lainsäädäntö, DAMA ja modernit datan jalostamisen arkkitehtuurit.
Kiitos!
Osallistuimme talkoisiin kirjoittamalla Data arkkitehtuurien hybridi -jutun.
Lue aiheesta lisää Sytyke-lehdestä.